Alexius sanoo...

Himanen on otsikoissa

Nyt taitaa vihdoinkin kupla puhjeta. Kuitenkin asiaa on puitu näissäkin puheenvuoroissa. Esim. Juhani Kahelin kirjoitti 9.11.2012 ansiokkaan analyysin puhalluksesta, se on osoitteessa; http://juhanikahelin.puheenvuoro.uusisuomi.fi/123981-pekka-himasen-sinin...

Uudensuomen blogisti ja ansioitunut filosofi, vaan ei puhalluksen tekijä J. Sakari Hankamäki on useasti kirjoittanut niin teoksissaan kuin Uudensuomen sivouillakin Himasesta ja hänen puhalluksestaan. Erittäin paljon HImaseen on kiintynyt Matti-Esko Hytönen, joka ei ivallista ruoskaansa ole säästänyt.

Mutta lukekaa toki tuo Juhani em. kirjoitus ja siihen kirjoitetut kommentit.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän ReiskaRopponen kuva
reino ropponen

No, Himasella on melkein miltsi taskussa jo pelkästään keskustelun alla olevasta tuotoksesta, lisäksi isojen poikien peukalo peräaukossa selkärankaa tukemassa.
Sopii siis juosta munasillaan jatkossakin.
Todellinen Suomen "suuri yksinäinen".

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Himanen on joko otsikoissa tai putkassa vuodenajasta riippuen.

Olle Brand

Himanen on tulevaisuudentutkimuksen mattinykänen: aina tapahtuu kuin action -elokuvassa. Nykänen on kuitenkin urheilumestari, mutta Himasen vahvuusalueet eivät ole vielä tiedossa.

Käyttäjän juhanikahelin kuva
Juhani Kahelin

Kas kun satuin avaamaan koneen ja Puheenvuoron vain puoli tuntia sen jälkeen kun yllä oleva Alexiuksen juttu oli tänne ilmestynyt.

Alexiuksen maininta Himasen kirjan kritiikistäni lämmittää mieltä siksi että juuri tänä iltana panin merkille politiikan piirissä toimivien "muistamattomuuden". Marraskuussa heitin eräälle kansanedustajalle idean että teeppäs Himasen työn tilausmenettelystä kirjallinen kysymys eduskunnassa. Avustajineen hän oli kysymyksen tehnytkin ja ihan hyvin oli tehnyt. Nyt hän ja puolueensa näyttävät ottavan kysymyksestä "kunnian".

Long way -sivuston toimittajat ovat tehneet aiheesta nyt oman juttunsa (lienee maksullinen). Sen jutun ansiosta tämä asia nousi nyt uudestaan esille.

Kaksi Keskustan edustajaa näyttää kannelleen aiheesta oikeuskanslerille.

Sakari Hankamäen kirjoitukset Himasesta olivat muistaakseni varsin hyviä. Muitakin hyviä juttuja oli.

Tilausmenettelyä kritisoi syksyllä tuoreeltaan Kauppalehti, sieltä minä sen keksin.

Kaiken kaikkiaan moni on nostanut tätä asiaa esille. Siksi minua ärsyttää jos yksittäinen kansanedustaja omii asian "ikäänkuin itselleen". (muokattu)

maija rantasalo

sitä saa mitä tilaa. Mitä helvettiä te odotatte, tähänhän Suomen varhaiskasvatus esikoulusta yliopistoon tähtää, tätä on innovaatiokasvatus, ja sitten kun se näin realisoituu, sponsoroidun koulutuksen tulos, on se niin järkyttävää, että ainakin yksi filosofi pitää pölkylle asettaa. Mutta sehän sitten taas riittäneekin aiheesta, kansakunnan tilasta, vaikka olisi sitä ajattelijoitakin, viisaita, what ever, next.

Olle Brand

Eiköhän ensimmäinen "Himanen" ollut Mika Mannermaa? Mannermaan ostivat sosialidemokraatit ja Himasen kokoomuslaiset.

Keskustalaiset ja perussuomalaiset eivät maksa imagon vuoksi turhasta.

Käyttäjän juhanikahelin kuva
Juhani Kahelin

Viime viikkoina lukuisat ylätason instanssit ovat laatineet talouspolitiikka-visioita: SAK ja STTK, Akava, Etla, EVA, EK, muutama puolue, TEM:n teollisuuspolitiikka-ehdotelma, Ala-Pietilän ICT, tulevaisuuselonteon kokoilu, Sitran ohjelmat, jne.

Lukipa näistä mitä tahansa, tulee tunne että jotain hyvin olennaista puuttuu. Nykytilanteeseen ("talouskriisi") johtanut kehitys analysoidaan kevyesti, pinnalta ja ylhäältä. Nuo instanssit muodostavat yhdessä toisiaan tukevan joukon, näkemyksellisen yhteisrintaman.

Osin sattumoisin olen törmännyt muutamille ulkomaisille talouspolitiikan keskustelusivustoille. Sieltä löytyy myös toisentyyppisiä analyysejä ja toimintaehdotelmia. Yksi esimerkki on Robert Skidelskyn artikkeli "Inequality is killing Capitalism". Sen mukaan tulojen ja varallisuuksien keskittyminen harvojen käsiin on talouskriisin syy. Siltä suunnalta on myös uudet ratkaisut etsittävä.
http://www.social-europe.eu/2012/11/inequality-is-...

Veikkaan että syksyllä eduskunnalle annettava tulevaisuusselonteko tulee olemaan erittäin vieraannuttava kokemus. Eduskunnan start up -ryhmä tosin on innoissaan.

Käyttäjän villepihola kuva
ville pihola

Itse kirjoitin Kataisen ja Himasen kytköksistä jo 24.8.2012.

http://villepihola.puheenvuoro.uusisuomi.fi/115007-hyväveli-himasella-tilipäivä-kataisen-kytkökset-epäilyttävät

Alexius Manfelt

Moi Ville, kiitos vinkistä. Valitettavasti en ole huomannut moista, mutta nyt se toki pitää luke.

Hienoa kun on tarkkaavaisia lukijoita.

Toimituksen poiminnat