Alexius sanoo...

Himaselle vaihtoehto

Taas me puhumme ja luemme filosofiturhimo Himasesta. Minulle tuo hänen viimeisinkään ei avaudu, vaikka kuinka olen yrittänyt sitä tavata. Teksi vaan on sellaista, että sitä en ymmärrä, vaikka kovin kielitaitoisena henkilönä minua pidetäänkin. Himanen on siis turhimo, ei mitään muutta, tosin kallis sellainen.

Itse arvostan suuresti Jukka HANKAMÄEN teosta Kansallisflosofinen monifesti, jota myydään 25 euron hinnalla kirjakaupoissa ja nettimyynnissäkin. Siis jokainen kansanedustaja voisi tuon teksen hankkia itselleen ja lukea sen. Kirjan on ihan selkokielinen ja suuntautuu Suomen tulevaisuuteen ja kertoo todella konkreettisesti mitä pitää tehdä ja miten pitää toimia.

 

Kirjan takakannen tekstissä lukee:

 

Kirjan kansiteksti
SUUNTAVIITAT TULEVAISUUDEN SUOMEEN

Kansallisvaltiot ovat järjen työvälineitä, joiden kautta eri sosiaaliluokat löysivät yhteisen edun ja luotiin eurooppalaiset hyvinvointivaltiot.

Globalisaation ja Euroopan yhdentymisen keskellä kansallisvaltioiden asema on heikentynyt ja ihmisten vaikutusmahdollisuudet ovat vähentyneet.

Tässä kirjassa kerrotaan, miten demokratian periaatteet voitaisiin yhdistää jälleen kansallisen edun edistämiseen. Niiden tukena oleva arvo- ja sosiaaliliberalismin perinne tunnustaa utilitaristisen hyötyajattelun ja tähtää kansakunnan yhteiseen hyvään.

Filosofian tohtori Jukka Hankamäen manifesti on taloudellisesti ja poliittisesti uppoamassa olevan Suomen pelastussuunnitelma. Se on analyysi kansainvälisyysinnostuksen epäonnistumisesta ja avaa tien vapaaseen ja vastuulliseen Suomeen.

 

Suosittelen erittäin lämpimasti hienoa lukukokemusta, vaikka itse en suinkaan ole sanamielinen Hankamäen kanssa kaikista asioista, mutta ei tarvitsekkaan olla mikään hymistelijä, sillä Hankamäen teos kestää kritiikinkin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Jaakko Paavilainen

Tilattu juuri ja viimeinkin!

Kiitoksia muistutuksesta. :)

Käyttäjän hankamaki kuva
J. Sakari Hankamäki

Kiitos huomiosta, Alex! Mukavaa, että lukijat ovat löytäneet kirjani. Kansanedustajat eivät ehkä ole, mutta tuskinpa niin tärkeässä tehtävässä on muutenkaan aikaa uhrattavaksi minkään asian lukemiselle...

Toimituksen poiminnat